Te maken hebben met stress als je een psychische kwetsbaarheid hebt, maakt dat van je wordt gevraagd om nog zorgvuldiger te zijn in kiezen wat je doet en de voorwaarden die bij je passen. Het is aan jou om meer dan anderen na te gaan of je goed in je vel zit. En dat wat voor een ander een klein ding zou kunnen zijn, iets is wat jou uit balans zou kunnen brengen. Ook in de coaching is die aandacht er die er nodig is. Liesbeth schrijft hierover:

“Veel van wat je doet sluit aan bij de schematherapie. Je geeft me tools. De oefeningen zijn zo fijn; ik voel wie ik ben. Eerder werd ik overspoeld en nu weet ik wie ik ben. Ik weet nu dat het gaat om voelen wie ik ben en die weg kiezen. Ook op die weg zijn kuilen maar niet van die grote. Mijn weg had veel en grote kuilen en daar kwam ik niet uit. Jij geeft me tools om uit de kuilen op mijn weg te komen. Het is vertrouwen in mezelf; daardoor kom ik eruit. De stress is minder, ik gebruik het dagboek in mijn hoofd en kies een oplossing die voor mijzelf fijn is. Ik kan meer loslaten en laten ontstaan. Eerst noemde ik dit met jou stresstherapie, toen zelfvertrouwen en nu; ‘wie ik ben’.┬áIk had de vraag; waar ben ik goed in? En; moet ik nu re-integreren? Ik weet nu dat het voor mij nu nog beter is dat ik de focus leg op mijn kinderen en mijn gezin. Re-integratie komt later.”