Ik ben Sophia Praat, en Sinnigepraat is de naam waaronder ik werk als stress en burn-outcoach.

Na mijn studie Vrouwenstudies Sociale Wetenschappen aan de universiteit Utrecht heb ik de post-HBO leergang voor studie- en loopbaanadvies bij Saxion Hogeschool in Deventer gevolgd. Ik heb mij verder ontwikkeld door de School voor het Creatief Proces Cochenille te Zutphen, en een tweejarige scholing aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.
Na de opleiding Counselen met Verbeeldingskracht te Driebergen heb ik voor mijn werk als stress en burn-outcoach bij ICM mijn diploma voor stress en burn-outbegeleiding gehaald en heb ik mij bij See True verdiept in ACT.

Als re-integratiecoach in de GGZ heb ik mensen in een herstelproces begeleid en veel kennis en ervaring opgedaan met werk en zekerheid. Na 10 jaar heb ik gekozen voor zelfstandigheid. In mijn werk als stress en burn-outcoach krijgen werk én privé aandacht.

Bij mij past; gedegen kennis, creatief, intuïtie, natuurlijkheid, bij de kern van wat er is en met de beide voeten op de grond. Daarbij heb ik aandacht voor de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke in mensen.

Ik heb een praktijk aan huis en werk online. Ik woon in Loenen samen met mijn partner en mijn zoon van 16 jaar. Op www.sinnigepraat.nl vind je informatie over mijn andere activiteiten.

 

Toen ik meer dan 10 jaar geleden vastliep en pas op de plaats moest maken kwam er ruimte om in te zien hoe ik mijn eigen ontwikkeling tekort deed.
Burn-out is geen niet-kunnen en falen, maar een startpunt om je balans en je eigen ontwikkeling weer serieus te gaan nemen.